Tort de ciocolata cu fistic

Se bat galbenusurile cu apa calda, se adauga treptat 2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanilat si se bate energic pana se obtine o compozitie

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 4 oua
  • 250 g zahar
  • 180 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 50 g pudra cacao
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura: 200 g frisca
  • 50 g ciocolata rasa
  • Pentru crema de fistic: 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 lingurita esenta de fistic
  • colorant alimentar verde
  • Pentru ornat: 100 g fulgi de cocos colorati
  • 50 g fistic

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu apa calda, se adauga treptat 2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanilat si se bate energic pana se obtine o compozitie cremoasa.

Se bat separat albusurile spuma tare, se adauga restul de zahar, iar apoi se inglobeaza usor crema cu galbenusurile.

Se adauga treptat faina cernuta pudra de cacao si praful de copt, iar la sfarsit se adauga untul topit.

Se toarna compozitia in forma de tort demontabila unsa cu unt si se introduce in cuptorul bine incins pentru 45 de minute.

Intre timp se fierbe jumatate din lapte cu zaharul.

Restul de lapte se amesteca cu amidonul si se toarna peste laptele care clocoteste.

Se lasa la fiert, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema, apoi se lasa la racit.

Se bate untul spuma, se amesteca cu crema calduta, cu esenta de fistic si se adauga colorantul.

Se imparte blatul de tort in 3 felii orizontale, se ung cu frisca amestecata cu ciocolata rasa, iar apoi se monteaza tortul. Se imbraca cu crema de fistic.

Se presara lateralele tortului cu fulgi colorati de cocos si cu fistic macinat.
Tortul se serveste rece.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa