Tort de ciocolata cu fructe de padure

Tortul de ciocolata cu fructe de padure este o reteta de tort potrivita pentru zilele de vara. Cu multe fructe de padure este un desert absolut delicios!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT:
  • Am amestecat - 125 gr. faina;
  • - 125 gr. zahar;
  • - 100 gr. unt bucatele la temperatura camerei;
  • - 2 oua;
  • - 4 linguri de lapte;
  • - 2 linguri de Cointreau;
  • - 1 lingurita de praf de copt;
  • - 30 gr cacao ;
  • - sirop de fructe;
  • CREMA:
  • - 400 de gr de fructe de padure;
  • - 500 de grame de iaurt cu gust de fructe de padure;
  • - 100 de grame de zahar;
  • - 200 de ml de frisca;
  • - 24 de grame de gelatina;
  • - 100 de ml de sirop de fructe;

Mod de preparare

Am amestecat toate ingredientele rapid in Ken, nu batut spuma, pur si simplu amestecate toate ca sa se amalgameze uniform, am luat o bucata de hirtie de copt pe care am udat-o bine cu apa, am stors-o si am pus-o intr-o forma de ceramica cu diametrul de 20 de cm, am varsat compozitia si am copt 6 minute in microunde puterea 750 watt. L-am lasat sa se raceasca pana a doua zi cind am taiat 3 felii pe care le-am insiropat, fiecare felie cu circa 4 linguri de sirop de fructe.

Pentru crema de fructe de padure, am decongelat o ora la temperatura camerei 400 de gr de fructe de padure, le-am amestecat cu 500 de grame de iaurt cu gust de fructe de padure si 100 de grame de zahar, 200 de ml de frisca si 24 de grame de gelatina muiata in 100 de ml de sirop de fructe. Am alternat strat de crema cu blat si am pus totul sa stea in inel de inox la frigider citeva ore. Apoi am ridicat in sus inelul si l-am mai strins un pic pentru ca tortul era inalt cit inelul si am varsat alta punga de 400 de grame de fructe de padure decongelate peste care am varsat un pliculet de gelatina rosie cu gust de capsuni, cea de pus peste tartele de fructe, preparata conform instructiunilor de pe pachet.


Pofta buna! Reteta Tort de ciocolata cu fructe de padure propusa de Adriana Nicoleta Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca