Tort de ciocolata cu glazura de vanilie

Blatul. Se amesteca galbenusurile cu zaharul1/2 ora. Se adauga albusurile spuma, pesmetul si ciocolata. Se coace in forma de tort 45 de minute. Glaz

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 10 oua
  • 6 galbenusuri
  • 330 g zahar pudra cu vanilie
  • 150 g pesmet pisat
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • Glazura - 250 g zahar
  • 1 pahar apa
  • 4-5 linguri lichior de vanilie

Mod de preparare

Blatul.

Se amesteca galbenusurile cu zaharul1/2 ora. Se adauga albusurile spuma, pesmetul si ciocolata. Se coace in forma de tort 45 de minute.

Glazura.

Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga si se poate intinde in fire de ata.

Apoi se ia de pe foc si se adauga lichiorul, punand vasul in apa rece si amestecand compozitia pana ce capata culoarea roz.

Apoi, imediat, se toarna peste tort, lasand sa se raceasca.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!