Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici

1. BLAT Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina. Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei. Praful de copt l

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • BLAT MOELLEUX AU CHOCOLAT: 150g unt la temperatura camerei
  • 250g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 120g ciocolata amaruie
  • 170g
  • faina
  • 1/2 pachetel de praf de copt
  • 250ml apa fierbinte
  • MOUSSE DE MIGDALE PRALINATE SI PIERSICI: 200ml lapte
  • condensat neindulcit
  • 200ml frisca
  • 12g gelatina
  • 100g migdale
  • 80g zahar
  • 1 cutie compot piersici (465g) sau 4 piersici
  • zeama unei 1/2 de lamai

Mod de preparare

1. BLAT

Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina.

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.

Praful de copt l-am amestecat cu faina si apoi adaugata compozitiei, alternand o lingura de faina cu o lingura de apa fierbinte. Eu am facut cantitate dubla si am copt 3 blaturi in forma dreptunghiulara, deoarece am dorit sa fac un tort carapace.

Am pus compozitia in tava si am copti.

2. MOUSSE

Migdalele le-am taiat bucati mai mici si le-am pus intr-o craticioara

cu zaharul si pe foc cu ea. Am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul. Apoi cu ajutorul facaletului le-am redus la un grad de granulatie mai mic.

Am taiat piersicile (eu am folosit din compot) in cubulete. Laptele condensat l-am lasat 15 minute in congelator. L-am scos din congi si l-am mixat pana cand a inceput a se umfla ca o spuma.

Am adaugat sucul de lamaie, am adaugat frisca, migdalele pralinate, apoi piersicile si la urma gelatina.

3. ASAMBLARE TORT

In forma rotunda de tort imbracata in folie transparenta am inceput a construi tortul-carapace.

Am adaugat primul strat de mousse, apoi al doilea blat rotund, am adaugat al doilea strat de mousse, am pus ultimul blat rotund.

Am sigilat si l-am pus la frigider pana a doua zi.

A doua zi l-am scos din frigider si implicit din forma. L-am imbracat intr-un strat de unt si l-am decorat
Pofta buna!

Reteta Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici a fost propusa de DoraM pe forum culinar.ro

Alta reteta de tort cu ciocolata gasiti aici: Tort de ciocolata cu crema de capsuni ,

Tort de ciocolata ,

Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata .

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!