Tort de ciocolata cu nuci

Untul se freaca bine cu zaharul pudra peste care se adauga pe rand galbenusurile si ciocolata inmuiata in lapte, amestecand bine. Se desparte compozi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat si crema:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 8 oua
  • 250 gr ciocolata
  • lapte
  • 3 linguri nuci macinate
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ceasca rom
  • Ingrediente garnitura:
  • ciocolata barot sau rasa
  • nuci prajite

Mod de preparare

Untul se freaca bine cu zaharul pudra peste care se adauga pe rand galbenusurile si ciocolata inmuiata in lapte, amestecand bine.

Se desparte compozitia. Se retine 1/3 pentru

crema.

Cu restul aluatului se amesteca nucile, faina, pesmetul si albusurile spuma. Se coace foarte putin.

In partea de compozitie retinuta pentru crema se adauga rom. Cu aceasta se acopera blatul.

Deasupra se presara ciocolata barot sau nuci prajite.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Dulceata si sirop de capsuni

Dulceata de zmeura

Prajitura cu crema ciocolata

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Eierschecke-Prajitura Corinutei

Ieri seara venind io acasa de la servici ,m-a intampinat Cleme cu reteta de Eierschecke a Corinutei,desi era 19:30 ora...

Eierschecke-Prajitura Corinutei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca