Tort de ciocolata insiropat

Blatul. Peste albusurile batute spuma se adauga, amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma d

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul - 12 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 3 batoane ciocolata
  • 1 baton vanilie
  • Siropul - 500 g zahar
  • 300 ml apa
  • rom
  • Crema - 300 g unt
  • 350 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 200 g fisticuri
  • 50 ml apa de flori
  • 50 ml rom
  • 30 g cacao
  • 2 batoane ciocolata
  • Fondantul - 200 g zahar
  • 80 ml apa
  • 4 batoane ciocolata
  • 40 g unt

Mod de preparare

Blatul.

Peste albusurile batute spuma se adauga, amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma de tort mare, unsa si tapetata.

Rece, blatul se taie orizontal in trei felii care se insiropeaza si se umplu cu crema de ciocolata si crema de cacao, dupa care se acopera cu fondant de ciocolata.

Crema.

Se freaca zaharul cu untul, vanilia si fisticurile macinate. Se adauga apa de flori si romul.

Se desparte crema in doua, in una se include cacaua cernuta, in cealalta ciocolata rasa, obtinandu-se doua creme cu gust diferit.

Fondantul.

Se leaga zaharul ca pentru serbet, dupa care se amesteca cu ciocolata si cu untul.

Se toarna pe tort.
Se serveste rece

Alte retete de tort

tort-jos-paralia-cu-ciocolata

tort de lamaie

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...