Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata rasa, migdalele macinate, pesmetul si la urma al
Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata rasa, migdalele macinate, pesmetul si la urma albusurile spuma.
Se coace cam o ora, la cuptor, in forma unsa cu unt si presarata cu faina.
Cand este gata se taie in doua si se umple cu crema de alune, migdale sau nuci.
Pentru crema, se freaca bine alunele cu zaharul si se adauga frisca.
Deasupra si pe margini, tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata, iar imprejur se presara migdale curatate, prajite si putin sfaramate.
Pentru glazura, se fierbe zaharul cu apa pana siropul se leaga foarte bine, apoi se amesteca repede cu ciocolata frecata si incalzita in cuptor, dupa care se glaseaza repede tortul.
Pofta buna!
Va recomandam si alte prajituri
:
Prajitura Carmen cu gem si nuca
Bilute cu visine
Prajitura cu branza si visine
Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj