Tort de ciocolata si rom

Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa. Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate cateva m

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Siropul - 5oo g zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 linguri zeama de lamaie
  • 1/2baton vanilie
  • 300 ml rom
  • Crema de ciocolata si cacao - 2 oua. 250 ml lapte
  • 40 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 batoane ciocolata
  • 50 g cacao
  • 250 g unt
  • Crema de ciocolata si rom - 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • 100 g zahar
  • 2 batoane ciocolata
  • 250 g unt
  • 50 ml rom
  • Glazura - 2 batoane ciocolata rasa
  • 1 lingura rom sau
  • serbet de ciocolata sau cremele de tort

Mod de preparare

Blatul.

Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa.

Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate cateva minute.

Se adauga in ploaie faina si cacaua cernuta, amestecandu-se usor sa nu dea inapoi.

Dupa coacere se taie blatul orizontal in 3 felii de grosime egala care se insiropeaza si se umplu pe rand cu cremele

preparate.

Crema de ciocolata si cacao.

Se face un sodou pe foc, in bain marie, din oua,

lapte, faina, zahar, ciocolata si cacao pana se ingroasa. Compozitiei racite i se adauga untul spuma.

Crema de ciocolata si rom.

Se prepara la fel. Se ingroasa in bain marie ouale cu

laptele, zaharul si ciocolata. Compozitiei racite i se adauga untul spuma si romul.

Se glaseaza tortul cu ciocolata rasa dizolvata in apa sau cu serbet de ciocolata.

Se mai poate imbraca pe deasupra cu o parte din crema de ciocolata si rom oprita, iar pe margini cu cealalta crema ramasa de la umplerea tortului.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa