Tort de ciocolata "Slavi"

Blatul. Untul, zaharul si ciocolata se topesc pe foc in bain marie. Dupa ce s-au topit, se amesteca pana ce compozitia se raceste. Se adauga galbenu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 batoane ciocolata
  • 8 oua
  • 50 g faina
  • Glazura - 180 g zahar
  • 2-3 linguri lapte sau apa
  • 80 g ciocolata
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Blatul.

Untul, zaharul si ciocolata se topesc pe foc in bain marie. Dupa ce s-au topit, se amesteca pana ce compozitia se raceste.

Se adauga galbenusurile pe rand, faina si la urma albusurile spuma. Se imbraca forma de tort cu hartie, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.

Cand este gata se lasa pana a doua zi.

Acest blat, la coacere, poate crapa, de aceea trebuie manipulat bine cuptorul.

Glazura.

Se topeste zaharul in lapte fierbinte cu apa.

Se fierbe la foc domol pana ce se leaga.

Se amesteca mereu ca sa nu se prinda de fund.

Se adauga ciocolata rasa.

Dupa ce s-a amestecat si s-a legat, se adauga untul putin incalzit, ca sa dea luciu glazurii.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!