Tort de ciocolata "Slavi"

Blatul. Untul, zaharul si ciocolata se topesc pe foc in bain marie. Dupa ce s-au topit, se amesteca pana ce compozitia se raceste. Se adauga galbenu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 batoane ciocolata
  • 8 oua
  • 50 g faina
  • Glazura - 180 g zahar
  • 2-3 linguri lapte sau apa
  • 80 g ciocolata
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Blatul.

Untul, zaharul si ciocolata se topesc pe foc in bain marie. Dupa ce s-au topit, se amesteca pana ce compozitia se raceste.

Se adauga galbenusurile pe rand, faina si la urma albusurile spuma. Se imbraca forma de tort cu hartie, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.

Cand este gata se lasa pana a doua zi.

Acest blat, la coacere, poate crapa, de aceea trebuie manipulat bine cuptorul.

Glazura.

Se topeste zaharul in lapte fierbinte cu apa.

Se fierbe la foc domol pana ce se leaga.

Se amesteca mereu ca sa nu se prinda de fund.

Se adauga ciocolata rasa.

Dupa ce s-a amestecat si s-a legat, se adauga untul putin incalzit, ca sa dea luciu glazurii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...