Se pune cuptorul la incalzit la 175 grade C. Se imbraca o forma (cu margini detasabile) cu hartie de copt. Se incalzeste si topeste cafeaua, untul si
Se pune cuptorul la incalzit la 175 grade C.
Se imbraca o forma (cu margini detasabile) cu hartie de copt.
Se incalzeste si topeste cafeaua, untul si ciocolata intr-o cratita
Se ia cratita de pe foc si se adauga zaharul si ouale.
Se toarna amestecul in forma si se coace tortul in mijlocul cuptorului 50 min.(Se serveste cu frisca.)
Obs! Nu se pune faina. Nu se pune praf de copt. Nu se incearca cu scobitoarea sa se vada daca este gata pentru ca tortul este foarte moale in mijloc.
Tortul este destul de compact cind se raceste. Se pastreaza in frigider.
Este simplu de facut si foarte bun.
Pofta buna!
Reteta Tort de ciocolata Varenne a fost propusa de Elena of Sweden pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciocolata gasiti aici:
Tort de ciocolata,
Prajitura cu crema de ciocolata,
Tort de ciocolata cu cirlionti
O reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...
Desert prajitura de joi a OctavieiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj