Tort de coacaze

Se face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile cu zaharul si se amesteca apoi cu coacazele. Se adauga migd

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 galbenus
  • 80 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura plina zahar pudra
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 kg coacaze
  • 5 migdale curatate
  • Garnitura:
  • fructe
  • sirop

Mod de preparare

Se face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra.

Separat se bat albusurile cu zaharul si se amesteca apoi cu coacazele.

Se adauga migdalele curatate si taiate bucatele. Se amesteca compozitia cu aluatul si se coace incet la foc potrivit.

Blatul racit se garniseste cu fructe fierte in sirop.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura cu mere si gris

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu capsuni

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...