Tort de coacaze si migdale

Se face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul si apoi se amesteca cu coacazele. Se adauga

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 galbenus
  • 80 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura plina de zahar pudra
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 kg coacaze
  • 5 migdale curatate
  • Garnitura:
  • fructe fierte in sirop

Mod de preparare

Se face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul si apoi se amesteca cu coacazele. Se adauga migdalele curatate si taiate bucatele.

Compozitia se amesteca cu aluatul si se coace incet in cuptor potrivit.

Tortul se orneaza cu fructe fierte in sirop puse peste gelatina preparata din zeama rezultata de la fierberea fructelor amestecata cu gelatina topita.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Fantana cascada de ciocolata

Prajitura cu nuci umplute

Prajitura cu mere si doua blaturi buna si foarte pufoasa

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa