Tort de Craciun cu glazura de cafea

Zaharul pudra se freaca cu galbenusurile pana la albirea compozitiei. Se adauga migdalele curatate, uscate si macinate, vanilia, albusurile spuma, fai

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 100 g zahar
  • 4 oua
  • 40 g migdale
  • 40 g faina
  • 80 g unt
  • vanilie. Crema: 350 g castane
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 225 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 50 g migdale
  • 50 ml rom. Glazura: 200 g zahar
  • 10 g franc
  • 10 g cafea. Garnitura: crema de castane si migdale
  • migdale
  • fondant violet.

Mod de preparare

Zaharul pudra se freaca cu galbenusurile pana la albirea compozitiei. Se adauga migdalele curatate, uscate si macinate, vanilia, albusurile spuma, faina si untul topit. Se toarna compozitia intr-o forma de 12 cm diametru, unsa si tapetata cu faina. Se coace la cuptor moderat 34-35 min. Cand este gata se scoate pe o sita sau Pentru crema se curata castanele de prima coaja si se fierb in apa clocotita, apoi se trec prin sita. Se face bezeaua, batand albusurile cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic, pana se tine de tel. Se ia de pe foc, se mai bate putin si se amesteca cu castanele, untul frecat spuma, cacaua si migdalele oparite, taiate feliute subtiri si prajite uniform. Se tine la rece. Blatul copt si racit se taie in doua si se umple cu o parte din crema. Restul de crema se asaza peste tort in forma de dom, oprindu-se putin si pentru ornat. Se toarna glazura peste tort, apoi se orneaza tot cu crema si cu migdale infipte putin in fondant si se completeaza garnitura cu violete facute din fondant colorat cu esenta vegetala mov.


Se pune cateva ore la rece, iar apoi se serveste. Alte retete dulciuri: Prajitura cu nuci umplute Chec cu mere Fursecuri de Craciun

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa