Tort de gutui cu crema de vin

Tortul de gutui cu crema de vin este o reteta de tort deosebit, un tort perfect pentru o ocazie festiva cu care veti impresiona cu siguranta invitatii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g. unt
  • 150 g. zahar
  • 3 oua
  • 200 g. faina
  • 100 g. nuci
  • 75 ml. lapte
  • 2 lingurite praf de copt
  •  
  • Umplutura de gutui:
  • 5 g. gelatina
  • 750 g. gutui
  • 250 ml. suc de mere
  • 80 g. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 plic praf de budinca de vanilie.
  •  
  • Crema si decor:
  • 10 g. gelatina
  • 250 ml. vin rose
  • 250 ml. suc de mere
  • 100 g. zahar
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml. frisca
  • 100 g. alune pisate.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se bate untul cu zaharul. Se macina nucile. Se inglobeaza, pe rand, ouale. Se amesteca faina cu nuci macinate si praf de copt. Se inglobeaza in compozitia de oua, impreuna cu laptele. Se aseaza intr-o forma tapetata cu hartie de copt:si se coace 35-40 de minute.

Se curata gutuile si se taie felii. Se inabusa cu suc de mere, zahar si zahar vanilinat 8-10 minute. Se adauga praf de budinca. Se dizolva in aceasta compozitie gelatina. Blatul se unge cu aceasta compozitie si se da la rece 2 ore.

Pentru crema, se prepara mai intai o budinca din praf de budinca, suc de mere, zahar, coaja de lamaie si vin. Se dizolva inauntru gelatina si se amesteca pana ce se raceste. Se inglobeaza 300 ml. frisca batuta, rezulta o crema delicioasa.

Crema se aseaza peste gutui si se lasa la rece 3 ore. Se bat 200 ml. de frisca si se imbraca tortul. Se presara alune.

Reteta Tort de gutui cu crema de vin a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro


Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rață înăbușită în suc de ananas

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...

Rață înăbușită în suc de ananas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca