Tort de iaurt , branza de vaci si fructe , fara coacere

Am invatat aceasta reteta de cca doi ani si de atunci indiferent de anotimp ea face deliciul familiei, daca vara ne racoreste iarna ne incalzeste inimile cu gustul sublim. Este un tort fin, usor de preparat si il putem prepara in orice combinatie vrem, este versatil si delicios.

Portii
10
Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr biscuiti,
  • 1 pachet de unt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca vegetala /din lapte de vaca,
  • 300 ml Iaurt simplu / grecesc,
  • 250 gr branza de vaci,
  • 150 gr zahar tos,
  • 2 pliculete de gelatina,
  • 2 linguri de cacao,
  • 2 plicuri zahar vaniliat,
  • 3 banane (sau orice fel de fructe proaspete /compot)

Mod de preparare

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul pana se omogenizeaza. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili punem hartie de copt si intindem compozitia de biscuiti intr-un strat uniform pe toata baza formei si punem in frigider. In 150 ml de apa dizolvam gelatina alimentara si lasam la inmuiat 10 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se formeze cocoloase si pentru a se dizolva complet. In cele zece minute pregatim crema.

Mixam spuma frisca cu zaharul. Adaugam iaurtul si branza de vaci, un strop de sare si zaharul vaniliat.

Mixam bine si adaugam gelatina care deja s-a ingrosat, putin cate putin. Impartim crema in doua, jumatate se lasa alba in cealalta jumatate punem cele doua linguri de cacao amestecate cu 2-3 linguri din iaurtul folosit.Mixam pana se incorporeaza perfect. Scoatem forma de tort din cuptor si turnam peste biscuiti crema alba, adaugam bananele taiate rondele si biscuiti rotunzi cu gem si ciocolata, turnam compozitia cu cacao, intr-un poss am pus cateva linguri din compozitia alba si i-am adaugat tortului un strat alb deasupra. Am dat la frigider doua ore pentru a se intari tortul, l-am pudrat cu cacao deasupra si l-am servit cu cei dragi. Un deliciu.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii