Tort de inghetata cu zmeura

Pentru blat se bat albusele foarte bine, ca pentru bezea cu putina sare si zaharul, sucul de lamaie. Se pun in forma de tort, peste hirtie de copt si

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • sare
  • 175 g zahar
  • o lingurita suc da lamaie
  • Crema: 150 g zmeura
  • 5 galbenuse
  • 125 ml vin alb
  • 120 g zahar
  • 3 foi gelatina alba
  • 400 ml frisca
  • 75 g ciocolata alba topita

Mod de preparare

Pentru blat se bat albusele foarte bine, ca pentru bezea cu putina sare si zaharul, sucul de lamaie. Se pun in forma de tort, peste hirtie de copt si se coc 3 ore la 100 grade. Zmeura se face piure. Galbenusurile, vinul alb si zaharul se bat pe aburi. Gelatina se pune la muiat apoi se inglobeaza in crema de galbenusuri. Se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta. Crema se imparte in 2 parti, una se amesteca cu ciocolata alba topita si racita, cealalta cu zmeura. Pe blat se pun cremele. Se trece cu o furculita prin cele 2 creme pentru a se amesteca. Se da 3-4 ore la congelator.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii