Tort de lamaie

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus si cand e gata pudram masa de lucru cu faina si il tavalim prin ea. Se da la rece cam jumatate de ora.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 150gr zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • putina sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 oua
  • 300gr unt sau margarina
  • eu am folosit unt

Mod de preparare

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus si cand e gata pudram masa de lucru cu faina si il tavalim prin ea. Se da la rece cam jumatate de ora. Il taiem in 6 parti egale

O parte se intinde si se decupeaza 24 sau 32, depinde in cate felii doriti sa taiati tortul , forme mici, ca la fursecuri (stelute, floricele, inimioa), ce vreti voi care le coacem la 175°C timp de 8-10 min.

Intre timp ungem o forma de tort de 26cm si intindem o parte din cele 5 bucati ramase, apoi coacem la 180°C circa 12-15 min, pe rand pana le terminam.

Cand suntem gata facem crema din coaja rasa de la 2 lamai, 150ml suc de lamaie, 175gr zahar, un zahar vanilat si 2 linguri amidon, le punem pe foc pana se topeste zaharul.

Apoi inainte sa luam crema de pe foc adaugam 3 oua, si amestecam pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit si se adauga 200gr unt moale.

Incepem sa intindem crema intre foi, si la sfarsit facem o glazura din 225gr zahar pudra si 4-5 linguri suc de lamaie sau portocale, eu am pus lamaie.

Se lasa 2-3 linguri de crema deoparte pentru fursecuri, care se lipesc si se pun peste glazura. Am mai ornat cu fistic si gata tortul.
Pofta buna!

Reteta Tort de lamaie a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro

Alte retete cu lamaie gasiti aici:

Tiramisu cu lamaie,

Tort cu lamaie,

Tort de lamaie usor si delicios

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!