Tort de lamaie

100 gr faina se amesteca impreuna cu oul, mierea, zaharul, bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de moale. Din aceasta co

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 50 gr miere de albine
  • 50 gr zahar
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 20 gr unt
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 lamaie
  • 3 linguri faina

Mod de preparare

100 gr faina se amesteca impreuna cu oul, mierea, zaharul, bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de moale. Din aceasta coca se fac patru foi care se coc pe fundul de la forma de tort uns cu unt.

Separat se prepara crema. Se pune faina intr-un vas si se toarna cate putin laptele, amestecand mereu pana se ingroasa. Se freaca intre timp untul cu zaharul si se amesteca in crema, dupa ce aceasta s-a racit, impreuna cu zeama de lamaie si coaja rasa. Se ung foile de tort cu crema si se lasa 24 de ore pana sa se serveasca.


Se poate servi si cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Prajituri simple

Cornulete cu rahat

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de menta

O bautura delicioasa, aromata, numai buna servita rece. Necesita timp de asteptare pana este gata, dar merita. Optional...

Lichior de menta
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii