Tort de lamaie

100 gr faina se amesteca impreuna cu oul, mierea, zaharul, bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de moale. Din aceasta co

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 50 gr miere de albine
  • 50 gr zahar
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 20 gr unt
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 lamaie
  • 3 linguri faina

Mod de preparare

100 gr faina se amesteca impreuna cu oul, mierea, zaharul, bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de moale. Din aceasta coca se fac patru foi care se coc pe fundul de la forma de tort uns cu unt.

Separat se prepara crema. Se pune faina intr-un vas si se toarna cate putin laptele, amestecand mereu pana se ingroasa. Se freaca intre timp untul cu zaharul si se amesteca in crema, dupa ce aceasta s-a racit, impreuna cu zeama de lamaie si coaja rasa. Se ung foile de tort cu crema si se lasa 24 de ore pana sa se serveasca.


Se poate servi si cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Prajituri simple

Cornulete cu rahat

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...