Tort de lamaie cu crema de branza

Tort de lamaie cu crema de branza este o reteta de tort simplu de preparat si delicios. Tortul are aroma proaspata si revigoranta acompaniata de crema fina de branza.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g piscoturi de sampanie
  • 125 g unt topit
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 250 g crema de branza Delaco ceva fin pufos cu smantana
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca
  • 5 linguri lapte
  • 250 g iaurt de lamaie
  • 60 g zahar
  • 2 plicuri gelatina.

Mod de preparare

Macinam piscoturile la robot si le amestecam cu untul topit si coaja razuita de lamaie. Asezam compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili, o presam putin cu degetele sau cu o spatula si dam forma la frigider pana terminam crema.
Pentru crema, amestecam crema de branza cu iaurtul si zaharul pana devine compozitia omogena si s-a topit zaharul. Este momentul sa incorporam ciocolata alba topita anterior la bain-marie si amestecata cu laptele.
Gelatina o hidratam cu 20-30 ml de apa, o lasam sa se umfle cateva momente iar apoi o topim la foc mic avand grija insa sa nu fiarba. O incorporam in crema de branza si o dam la frigider pana incepe sa se intareasca.
Acum incorporam frisca batuta si cand crema este omogena, o asezam peste blatul de piscoturi si o nivelam.
Decoram tortul cu felii de lamaie glazurate cu tort gelee si coaja de portocale taiata fideluta subtire.
Dam tortul la frigider pentru 3-4 ore inainte de a servi.
Pofta buna!

Mai multe retete, pe: http://pasiunilealynei.wordpress.com/


Tortul de lamaie si crema de branza se serveste rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Am pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care...

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca