Tort de lamaie cu glazura de lamaie

Blatul. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri Å

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 16 oua
  • 280 g zahar
  • 210 g faina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Glazura
  • 140 g zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Blatul.

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri si cu faina. Se coace compozitia incet 3/4 ora, pe un fund de tort uns cu unt. Rece se glaseaza cu glazura de lamaie.

Glazura.

Zaharul se fierbe cu apa pana se leaga si se lasa sa» se raceasca. Coaja rasa de lamaie se freaca cu cateva bucatele de zahar, care se piseaza marunt sau se rade coaja pe zaharul pudra, apoi se pun cateva picaturi de zeama de lamaie in zaharul fiert.

Se adauga si zaharul pisat si se amesteca pana se ingroasa compozitia.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...