Tort de mac Cristina

Se fierbe laptele. Se adauga macul (in prealabil dat prin masina speciala pentru mac), 50 g zahar si zaharul vanilinat, apoi se lasa sa se raceasca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 400 g mac
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 375 g faina
  • 200 g margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic budinca (vanilie
  • ciocolata
  • caramel
  • migdale)

Mod de preparare

Se fierbe laptele. Se adauga macul (in prealabil dat prin masina speciala pentru mac), 50 g zahar si zaharul vanilinat, apoi se lasa sa se raceasca.

Se amesteca faina, margarina, restul zaharului, oul si praful de copt cu mana, pana se obtine un aluat consistent. Daca este prea sfaramicios, se pune in causul palmei ulei si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece 30 de minute.

Se intinde 1/3 din aluat pe fundul unei forme rotunde de tort, unsa in prealabil si tapetata, cu fundul detasabil, cu diametrul de 26 cm. Alta 1/3 se aseaza pe marginea formei.

In compozitia de mac se adauga preful de budinca, se amesteca bine si se toarna peste aluat.

Ce a ramas din aluat se taie fasii care se aseaza peste compozitie sau se faramiteaza.

Tortul se coace in cuptorul incins dinainte, 40-45 minute.

Se lasa sa se raceasca bine inainte de servire.
Cu frisca, la o cafea sau ca desert pricipal.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Flatbread cu branzeturi si rosii

Adică o pâine plată, cu roșii și brânzeturi, un fel de pizza Margherita! ;) Deja am preparat-o a doua oară,...

Flatbread cu branzeturi si rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca