Tort de mac din Hajdusag

Untul cu o treime din zahar se freaca spuma si se amesteca bine cu galbenusurile. Se adauga nuca si macul macinate si coaja de la lamaie. Zaharul rama

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g nuca macinata
  • 150 g mac
  • 150 g unt
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • gem de piersici
  • 80 g ciocolata de menaj

Mod de preparare

Untul cu o treime din zahar se freaca spuma si se amesteca bine cu galbenusurile. Se adauga nuca si macul macinate si coaja de la lamaie. Zaharul ramas si albusuri se bat spuma tare si se incorporeaza cu grija in compozitia de mai sus. Se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc mic aproape o ora, se scoate din forma, cand s-a racit se taie in trei-patru foi si se umple cu gem de piersici. Se decoreaza cu ciocolata rasa.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinte rulate cu dovleac turcesc

Pentru ca mi-a placut mult rulada lui Merisor am pregatit si eu doua placinte rulate cu dovleac turcesc. Daca mi-aduc...

Desert placinte rulate cu dovleac turcesc
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa