Tort de mere

Se curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala. Eu am pus merele intregi, au fost mai micute, cine doreste poate taia merele pe jumatate. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mere mai acrisoare sau in functie de tava in care facem tortul
  • 4 oua
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti faina
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • esente dupa plac
  • un praf de sare
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Se curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala. Eu am pus merele intregi, au fost mai micute, cine doreste poate taia merele pe jumatate. Se pun merele unul langa altul. Se pun cele 2 linguri de zahar peste ele. Din loc in loc se pune cate un pic de unt. Se dau merele la cuptor sa se inmoaie un pic iar zaharul sa se caramelizeze.

Intre timp se face aluatul. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare pana se umfla. Se pune intr-o craticioara zaharul cu cele 5 linguri de apa si se fierbe la foc mic pana se topeste zaharu si devine un sirop. Se adauga zaharul fierbinte peste albusuri cate un pic ca la maioneza.Se mixeaza continuu pana terminam tot zaharul si isi dubleaza volumul. Se pun apoi galbenusurile, uleiul, esenta si coaja de lamaie. Se adauga si faina, dar acum se mesteca cu lingura. Dupa ce merele s-au inmuiat se lasa un pic la racit. Se adauga aluatul peste mere si se introduce la cuptor. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor deasupra. Cand s-au rumenit deasupra se scoate forma din cuptor si se lasa la racit un pic. Se rastoarna pe un platou.


Cine doreste poate servi tortul cu frisca deasupra.

Alte retete cu mere

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa