Tort de mere

Se curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala. Eu am pus merele intregi, au fost mai micute, cine doreste poate taia merele pe jumatate. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mere mai acrisoare sau in functie de tava in care facem tortul
  • 4 oua
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti faina
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • esente dupa plac
  • un praf de sare
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Se curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala. Eu am pus merele intregi, au fost mai micute, cine doreste poate taia merele pe jumatate. Se pun merele unul langa altul. Se pun cele 2 linguri de zahar peste ele. Din loc in loc se pune cate un pic de unt. Se dau merele la cuptor sa se inmoaie un pic iar zaharul sa se caramelizeze.

Intre timp se face aluatul. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare pana se umfla. Se pune intr-o craticioara zaharul cu cele 5 linguri de apa si se fierbe la foc mic pana se topeste zaharu si devine un sirop. Se adauga zaharul fierbinte peste albusuri cate un pic ca la maioneza.Se mixeaza continuu pana terminam tot zaharul si isi dubleaza volumul. Se pun apoi galbenusurile, uleiul, esenta si coaja de lamaie. Se adauga si faina, dar acum se mesteca cu lingura. Dupa ce merele s-au inmuiat se lasa un pic la racit. Se adauga aluatul peste mere si se introduce la cuptor. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor deasupra. Cand s-au rumenit deasupra se scoate forma din cuptor si se lasa la racit un pic. Se rastoarna pe un platou.


Cine doreste poate servi tortul cu frisca deasupra.

Alte retete cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cei mai pufosi mucenici de post

Ieri m-am trezit devreme si m-am apucat de facut mucenici. Sunt pufosi si deliciosi, ce sa mai vorbim, sunt cei mai buni...

Desert cei mai pufosi mucenici de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca