Merele se curata, se scoate mijlocul, se aseaza intr-o cratita cu diametrul de 24 cm, se umple mijlocul fiecarui mar cu un sambure de nuca si 1-2 visi
Merele se curata, se scoate mijlocul, se aseaza intr-o cratita cu diametrul de 24 cm, se umple mijlocul fiecarui mar cu un sambure de nuca si 1-2 visine. Se presara peste ele 3 linguri cu zahar, apoi peste fiecare mar se aseaza un capacel de unt. Se da la cuptor la foc mic si se lasa 20-25 minute.
Cat merele sunt la cuptor se pregateste blatul: se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine ca o crema, se pune amoniacul stins cu putin suc de lamaie, faina treptat, apoi albusul amestecand incet, de jos in sus.
Compozitia se torna peste mere, se da din nou la cuptor, la foc mic 40-45 minute. Cand s-a racit bine, se insiropeaza cu 3-4 linguri cu sirop de ananas, se lasa 2 ore la rece, apoi se pune forma putin pe foc sa se incalzeasca (pentru a se topi untul), se rastoarna pe platou, se imbraca tot cu frisca, se orneza cu frisca, bucatele de ananas si ciocolata. Ciocolata se pune intr-un vas mic, acest vas se pune in alt vas cu apa, se pune pe foc, iar cand se topeste se pune putin unt . Se tine la frigider pana se consuma.
Se serveste rece cu un vin demi dulce.
Alte retete recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii