Pentru acest tort aveti nevoie de mere, zahar, faina, oua, ulei, praf de copt, zahar vanilat, gem sau dulceata.
Merele se curata de cotoare si coaja, apoi se pun intr-un vas cu 200 gr zahar caramelizat in prealabil. Se umplu merele cu gem sau dulceata, dupa care se face un pandispan. Se bat albusurile cu 200 gr zahar si cu zaharul vanilat, apoi se adauga pe rand cate un galbenus si 1 lingura de ulei. Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna totul in ploaie peste oua. Se toarna intreaga compozitie peste merele din vas si se pune totul la cuptor pentru 40 de minute.
Se serveste ornat cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Placinta cu mere
Prajitura cu visine
Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...
Ciorba de cartofi noi cu hreanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj