Tort de mere

Pentru acest tort aveti nevoie de mere, zahar, faina, oua, ulei, praf de copt, zahar vanilat, gem sau dulceata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-1
  • 5 kg mere
  • 400 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • cateva linguri gem

Mod de preparare

Merele se curata de cotoare si coaja, apoi se pun intr-un vas cu 200 gr zahar caramelizat in prealabil. Se umplu merele cu gem sau dulceata, dupa care se face un pandispan. Se bat albusurile cu 200 gr zahar si cu zaharul vanilat, apoi se adauga pe rand cate un galbenus si 1 lingura de ulei. Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna totul in ploaie peste oua. Se toarna intreaga compozitie peste merele din vas si se pune totul la cuptor pentru 40 de minute.


Se serveste ornat cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Placinta cu mere
Prajitura cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...

Ciorba de cartofi noi cu hrean
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca