Tort de mere

Tortul cu mere este un desert delicios, care se prepara usor si rapid. Pentru a face aceasta reteta de prajitura cu fructe aveti nevoie pe langa mere, de: oua, zahar, unt, faina, scortisoara si o lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt topit
  • 5 linguri faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 kg mere
  • 1 praf scortisoara
  • 1 praf sare
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Merele se spala si se curata de samburi. Se taie felii potrivite si se aranjeaza in tava unsa cu unt si tapetata cu zahar. Se pune tava in cuptor si se stropesc merele din cand in cand cu sucul din tava, pana se coc. Se freaca galbenurusile cu putina sare, iar albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul in ploaie, zaharul vanilat si se bat in continuare. Se adauga treptat galbenusurile si untul topit. la sfarsit se adauga coaja de lamaie, faina cernuta si se amesteca usor. Compozitia se toarna in tava, peste merele coapte si se mai lasa 40 de minute la 160 de grade. Dupa coacere, se scoate si se lasa la racit. Se rastoarna apoi pe un platou si se orneaza cu scortisoara si zahar pudra.


Se serveste cu feliute proaspete de mere si frunzulite de menta.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Prajitura cu visine
Placinta cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca