Tort de mere

Tort de mere… ce poate fi mai bun?

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 175 g unt nesarat 82% grasime
  • 150g zahar
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 500 g mere curatate
  • 125 g fulgi de migdale
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru caramel:
  • 100 g unt nesarat 82% grasime
  • 100 g zahar brun
  • 200 g smantana de gatit

Mod de preparare

1. Pentru sosul de caramel, topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce devine aurriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul fiecaruia. Cand e gata, luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

2. Amesteca intr-un castron ingredientele uscate: faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortiosara, nucsoara, fulgii de migdale si un praf de sare. Lasa-le de-o parte.

3. Bate cu mixerul 175 g unt la temperature camerei si incepe apoi sa adaugi treptat zaharul. Bati pana se topeste un pic zaharul. Adauga si esenta de vanilie sic and zaharul s-a topit, pune cate un ou, si dupa fiecare ou pune o lingura din amestecul de ingrediente uscate.

4. Cand toata compozitia e gata, transfera jumatate intr-o forma de tort cu fund detasabil. Foloseste o forma cu diametru 24 cm si tapeteaz-o cu unt si faina.

5. Curata merele de coaja si taie-le in felii subtiri. Peste compozitie, pune felii de mar pana acoperi toata suprafata. Toarna jumatate din cantitatea de caramel. Pune apoi si restul compozitiei. Bate un pic forma de blat pentru a fi sigur ca s-a nivelat perfect. Aseaza deasupra si restul feliilor de mar si toarna caramelul ramas.

6. Baga la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 1h si 5 minute, sau pana trece testul scobitorii. Daca bagi o scobitoare in el si iese curata e gata. Atentie, nu deschide usa cuptorului mai devreme de 45 de minute pentru ca tortul se va lasa.

7. Cand il scoti din cuptor, lasa-l sa se raceasca si apoi presara un pic de zahar vanilat deasupra. 

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sos Pesto cu nuci si arahide

Sosul Pesto este foarte raspandit si cunoscut. Provine din Italia, dar se gaseste si la noi in aproape toate magazinele....

Sos Pesto cu nuci si arahide
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii