Tort de mere caramelizat
Acest tort de mere este printre primele torturi pe care le-am facut, in facultate. Este foarte usor de facut, foarte prezentabil, iar de gust nici nu mai vorbesc.
Asadar sa trecem la treaba. In primul caramelizam la foc mic zaharul, ca si pentru crema de zahar ars. Intindem bine pe toata suprafata oalei (si pe margini, pana sus) si lasam sa se raceasca.
Intre timp taiem merele felii (nu le-am curatat coaja) si preparam aluatul:
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu cele 5 linguri de zahar, pana devin tari. Apoi se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul. Se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza spuma. Adaugam cate o lingura de faina, in ploaie, iar la final adaugam praful de copt (jumatate de plic).
Verificam zaharul caramelizat sa vedem daca s-a intarit, cand e gata ungem bine bine cu unt peste tot. Punem toate merele taiate felii pe fundul oalei, si apoi turnam aluatul.
Punem in cuptorul incins si lasam pana cand trece testul cu scobitoarea.
Puteti sa va lasati fantezia sa isi faca de cap. In ultimul pe care l-am facut, din loc in loc am pus niste bucati de ciocolata ... un deliciu!
Se poate servi cu frisca, sau cu fructe proaspete.
Si am ajuns si la reteta cu nr.800! Incet dar sigur! Pentru acest numar de retete am pregatit un tort in care sa simt mai...
Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj