Pentru blat se amesteca faina cu untul, zaharul, vanilia si ouale. Se face un aluat care se intinde in tava. Grosimea acestuia trebuie sa aiba aproxi
Pentru blat se amesteca faina cu untul, zaharul, vanilia si ouale. Se face un aluat care se intinde in tava. Grosimea acestuia trebuie sa aiba aproximativ 1 cm. Se coace la foc potrivit.
La pregatirea umpluturii se prepara merele ca pentru strudel, se adauga zahar si se dau la cuptor, iar cand sunt gata se tin la rece. Intr-un castronel se amesteca zaharul cu galbenusurile, la cald, pana se topeste zaharul, apoi se adauga, faina, frisca si albusurile spuma.
Se pun merele (umplutura) peste blat, apoi crema si se da la cuptor la foc potrivit.
Cand este gata se lasa sa se raceasca.
Se taie si se pudreaza cu zahar.
Alte torturi recomandate:
Aveam cateva pere prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele. M-am pus pe cautat o reteta rapida care sa contina pere si am...
Prajitura cu pere intregi si scortisoaraOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj