Tort de mere cu crema de frisca

Pentru blat se amesteca faina cu untul, zaharul, vanilia si ouale. Se face un aluat care se intinde in tava. Grosimea acestuia trebuie sa aiba aproxi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 8 oua
  • 1/2 baton vanilie
  • Umplutura:
  • 1 kg mere si zahar
  • Crema:
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 1 lingurita faina
  • 200 g frisca

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca faina cu untul, zaharul, vanilia si ouale. Se face un aluat care se intinde in tava. Grosimea acestuia trebuie sa aiba aproximativ 1 cm. Se coace la foc potrivit.

La pregatirea umpluturii se prepara merele ca pentru strudel, se adauga zahar si se dau la cuptor, iar cand sunt gata se tin la rece. Intr-un castronel se amesteca zaharul cu galbenusurile, la cald, pana se topeste zaharul, apoi se adauga, faina, frisca si albusurile spuma.

Se pun merele (umplutura) peste blat, apoi crema si se da la cuptor la foc potrivit.

Cand este gata se lasa sa se raceasca.


Se taie si se pudreaza cu zahar.

Alte torturi recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu pere intregi si scortisoara

Aveam cateva pere prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele. M-am pus pe cautat o reteta rapida care sa contina pere si am...

Prajitura cu pere intregi si scortisoara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca