Tort de mere cu crema de frisca

Pentru blat se amesteca faina cu untul, zaharul, vanilia si ouale. Se face un aluat care se intinde in tava. Grosimea acestuia trebuie sa aiba aproxi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 8 oua
  • 1/2 baton vanilie
  • Umplutura:
  • 1 kg mere si zahar
  • Crema:
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 1 lingurita faina
  • 200 g frisca

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca faina cu untul, zaharul, vanilia si ouale. Se face un aluat care se intinde in tava. Grosimea acestuia trebuie sa aiba aproximativ 1 cm. Se coace la foc potrivit.

La pregatirea umpluturii se prepara merele ca pentru strudel, se adauga zahar si se dau la cuptor, iar cand sunt gata se tin la rece. Intr-un castronel se amesteca zaharul cu galbenusurile, la cald, pana se topeste zaharul, apoi se adauga, faina, frisca si albusurile spuma.

Se pun merele (umplutura) peste blat, apoi crema si se da la cuptor la foc potrivit.

Cand este gata se lasa sa se raceasca.


Se taie si se pudreaza cu zahar.

Alte torturi recomandate:

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu mozzarella, la cuptor

Pentru un pranz rapid si gustos, este o reteta care merita incercata!

Piept de pui cu mozzarella, la cuptor
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise