Tort de mere cu fulgi de porumb

Tortul de mere cu fulgi de porumb este un rasfat. In primul rand pentru ca este o reteta de tort usor de preparat, iar apoi pentru ca este delicios, cu texturi contrastante care se potrivesc perfect.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g de unt
  • 100 g de ciocolată albă
  • un praf de scorţișoară
  • 200 g fulgi de porumb
  • 1 albuș
  • 500 g de mere
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  •  
  • Deasupra:
  • 3 albușuri
  • 200 g de zahăr
  •  
  • Pentru ungerea tăvii:
  • unt

Mod de preparare

Tortul de mere cu fulgi de porumb este un rasfat. In primul rand pentru ca este o reteta de tort usor de preparat, fara prea multe ingrediente, iar apoi pentru ca este delicios, cu texturi contrastante care se potrivesc perfect.

1. Untul se freacă spumă cu ciocolata topită și puţin răcită și un vârf de cuţit de scorţișoară. Fulgii de porumb se zdrobesc puţin și împreună cu albușul bătut ușor se încorporează în ciocolata cu unt. Se întinde compoziţia într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, unsă cu unt.

2. Merele se spală, se curăţă de coajă, li se înlătură cotorul, se taie felii și se stropesc cu zeamă de lămâie.

3. Se așază feliile de mere peste aluatul cu fulgi de porumb și se introduce preparatul în cuptorul preîncălzit la 200° C. Se coace circa 15 minute; în acest timp, merele se călesc, dar rămân puţin crocante.

4. Albușurile se bat spumă tare cu zahărul și se întinde spuma peste blatul precopt.

5. Se reduce temperatura cuptorului la 180° C și se reintroduce tortul în cuptor. În 30 de minute se rumenește frumos. Tortul se servește călduţ, tăiat felii.

 

Rețeta de Tort de mere cu fulgi de porumb este preluată din cartea Mărul – Cultivare și rețete culinare, de Eisenstock Ildiko, publicată în limba română de Editura Casa.

Cele mai cunoscute soiuri de mere

Ardelean”

Soi obţinut la Staţiunea Pomicolă Cluj, din încrucișarea soiurilor „Jonathan” și „Peasgood”; este un soi omologat în anul 1981. Pomul, de vigoare mijlocie, cu coroana piramidal-globuloasă, are ramuri de schelet puternice și formaţiuni de rod scurte, tip spur. Intră relativ repede pe rod în anul al treilea după plantare și este mult mai rezistent la rapăn și făinare, comparative cu soiul „Jonathan”. Producţia de fructe poate atinge 28-30 t/ha. Fructul, de mărime mijlocie și supramijlocie (120-180 g), sferic spre tronconic, este roșu-bordo pe aproape toată suprafaţa fructului. Pulpa alb-gălbuie, fină, crocantă, are un gust dulce- acrișor și o aromă ușoară. Epoca de coacere durează din septembrie până în noiembrie.



Lasati tortul cu mere si fulgi de porumb sa se raceasca putin, apoi poate fi servit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii