Tort de mere frantuzesc

Curatam merele si le taiem in 4. Topim margarina intr-o forma de tort, presaram zaharul si il caramelizam, apoi adaugam alunele taiate si le prajim. A

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 aluat cu foi
  • 4 mere
  • 15 dkg margarina
  • 15 dkg zahar
  • 10 dkg alune
  • Frisca

Mod de preparare

Curatam merele si le taiem in 4. Topim margarina intr-o forma de tort, presaram zaharul si il caramelizam, apoi adaugam alunele taiate si le prajim. Adaugam merele, le acoperim si le lasam la abur. Intre timp, intindem aluatul de foi in forma rotunda si acoperim merele cu el. Coacem prajitura si dupa racire decoram cu frisca.
Alte retete dulciuri recomandate:

Turta dulce

Tarta cu visine

Tiramisu

Prajitura cu caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...