Tort de mere intregi cu crema de zahar ars

1. Se tapeteaza o cratita inalta cu zahar ars. Se lasa la racit. 2. Se curata merele de coaja, se taie jumatati, se scobesc in mijloc si se pun in cr

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Mere umplute cu boabe de dulceata
  • stafide si zahar sau nuca macinata
  • putina scortisoara
  • Crema: 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • trei sferturi de litru de lapte
  • Blatul: 3 oua
  • trei linguri de zahar
  • trei linguri de faina

Mod de preparare

1. Se tapeteaza o cratita inalta cu zahar ars. Se lasa la racit.

2. Se curata merele de coaja, se taie jumatati, se scobesc in mijloc si se pun in cratita tapetata, racita. In locul casutei cu seminte se pun boabe de dulceata, stafide si zahar, rom, scortisoara etc., coaja de lamiie sau de portocala.Se da cratita la cuptor, pentru 5-10 minute.

3. Se bat bine 5 oua cu 7 linguri de zahar. Se adauga un praf de sare si 3/4 l lapte, progresiv, amestecand cu telul tot timpul. Se adauga esenta vanilie, apoi se rastoarna in cratita, peste mere. Se lasa la cuptor, pana crema incepe sa se intareasca.

4. In timpul cat e in cuptor, se face un blat din 3 oua (blat de pandispan- cu 3 linguri de zahar, 3 de faina) si cand incepe crema sa se desprinda putin de margini, fara a fi gata, punem blatul si lasam iarasi in cuptor pana cand se coace. Incercam cu betisorul daca e copt blatul (cind iese uscat, gata!)

5. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Complet rece, se rastoarna pe un platou mare si se orneaza cu frisca si cu ce mai doreste fiecare.

Observatii.

Tortul se rastoarna cind e complet rece, altfel se rupe!!!!

Se pot pune orice fel de fructe doriti.
Reteta Tort de mere intregi cu crema de zahar ars a fost propusa de Gabriela Carmen

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa