Tort de mere intregi cu crema de zahar ars

1. Se tapeteaza o cratita inalta cu zahar ars. Se lasa la racit. 2. Se curata merele de coaja, se taie jumatati, se scobesc in mijloc si se pun in cr

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Mere umplute cu boabe de dulceata
  • stafide si zahar sau nuca macinata
  • putina scortisoara
  • Crema: 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • trei sferturi de litru de lapte
  • Blatul: 3 oua
  • trei linguri de zahar
  • trei linguri de faina

Mod de preparare

1. Se tapeteaza o cratita inalta cu zahar ars. Se lasa la racit.

2. Se curata merele de coaja, se taie jumatati, se scobesc in mijloc si se pun in cratita tapetata, racita. In locul casutei cu seminte se pun boabe de dulceata, stafide si zahar, rom, scortisoara etc., coaja de lamiie sau de portocala.Se da cratita la cuptor, pentru 5-10 minute.

3. Se bat bine 5 oua cu 7 linguri de zahar. Se adauga un praf de sare si 3/4 l lapte, progresiv, amestecand cu telul tot timpul. Se adauga esenta vanilie, apoi se rastoarna in cratita, peste mere. Se lasa la cuptor, pana crema incepe sa se intareasca.

4. In timpul cat e in cuptor, se face un blat din 3 oua (blat de pandispan- cu 3 linguri de zahar, 3 de faina) si cand incepe crema sa se desprinda putin de margini, fara a fi gata, punem blatul si lasam iarasi in cuptor pana cand se coace. Incercam cu betisorul daca e copt blatul (cind iese uscat, gata!)

5. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Complet rece, se rastoarna pe un platou mare si se orneaza cu frisca si cu ce mai doreste fiecare.

Observatii.

Tortul se rastoarna cind e complet rece, altfel se rupe!!!!

Se pot pune orice fel de fructe doriti.
Reteta Tort de mere intregi cu crema de zahar ars a fost propusa de Gabriela Carmen

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rață înăbușită în suc de ananas

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...

Rață înăbușită în suc de ananas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca