Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile spuma.
Se coace in forma bine unsa cu unt si tapetata cu faina.
Crema. Se amesteca ouale intregi cu zaharul si vanilia, se dilueaza cu laptele si se tine compozitia la foc potrivit pana se ingroasa bine ca o crema.
Cand este aproape gata se adauga coaja rasa de portocala. In crema racita se adauga gelatina topita, zeama de portocale si frisca batuta.
Se taie blatul in trei, se umple cu crema si se orneaza cu aceeasi crema ramasa si cu felii de portocale sau fructe zaharisite.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Iată o rețetă simplă pentru o plăcintă savuroasă care combină pieptul de pui și un mix de legume, totul...
Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura