Tort de migdale insiropat

Batem ouale cu zaharul, se adauga faina, migdalele macinate, vanilia si se da la cuptor. Se insiropeaza si apoi se taie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 8 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g migdale
  • faina
  • Siropul: 200 g zahar
  • 1 pahar apa. 1/2 baton vanilie
  • coaja si zeama de la 4-5 portocale
  • Crema combinata: 100 g unt
  • 200 g marmelada de portocale
  • migdale taiate
  • 200 zahar
  • zeama de la 2 por
  • tocale
  • fructe zaharisite
  • 500 g coaja de portocala fiarta in 200 g zahar
  • Glazura: serbet de portocale

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul, se adauga faina, migdalele macinate, vanilia si se da la cuptor.

Se insiropeaza si apoi se taie blatul in trei si se umple.

Siropului fiert bine si legat, i se adauga zeama portocalelor.

Tortul se glaseaza cu serbet de portocale. intre blaturi se adauga marmelada de portocale, migdale taiate si crema. (untul frecat cu zaharul in care s-a pus zeama de portocale, coaja de portocala fiarta in zahar, bine maruntita, si diferite fructe zaharisite, daca avem)

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...