Tort de migdale insiropat

Batem ouale cu zaharul, se adauga faina, migdalele macinate, vanilia si se da la cuptor. Se insiropeaza si apoi se taie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 8 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g migdale
  • faina
  • Siropul: 200 g zahar
  • 1 pahar apa. 1/2 baton vanilie
  • coaja si zeama de la 4-5 portocale
  • Crema combinata: 100 g unt
  • 200 g marmelada de portocale
  • migdale taiate
  • 200 zahar
  • zeama de la 2 por
  • tocale
  • fructe zaharisite
  • 500 g coaja de portocala fiarta in 200 g zahar
  • Glazura: serbet de portocale

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul, se adauga faina, migdalele macinate, vanilia si se da la cuptor.

Se insiropeaza si apoi se taie blatul in trei si se umple.

Siropului fiert bine si legat, i se adauga zeama portocalelor.

Tortul se glaseaza cu serbet de portocale. intre blaturi se adauga marmelada de portocale, migdale taiate si crema. (untul frecat cu zaharul in care s-a pus zeama de portocale, coaja de portocala fiarta in zahar, bine maruntita, si diferite fructe zaharisite, daca avem)

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca