Tort de migdale si frisca

Albusurile se bat cat mai tare si se amesteca in ele, pe rand, zaharul, migdalele macinate si curmalele taiate fin (julien). Amestecul trebuie facut r

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 albusuri
  • 270 g zahar pudra
  • 270 g migdale
  • 270 g curmale
  • Garnitura:
  • frisca

Mod de preparare

Albusurile se bat cat mai tare si se amesteca in ele, pe rand, zaharul, migdalele macinate si curmalele taiate fin (julien). Amestecul trebuie facut repede si usor, pentru ca albusurile sa nu-si lase apa.

Se unge forma de tort cu un unt in care se toarna compozitia. Este mai buna o forma de budinca cu gol la mijloc. Se coace 25-30 min, la cuptor potrivit.

Trebuie sa se coaca uniform si peste tot, de aceea este buna forma colac. Se scoate din forma imediat si se lasa sa se raceasca.

Se aseaza pe farfurie si se garniseste numai cu frisca. Se umple si golul din mijlocul tortului tot cu frisca.
Pofta buna!

Alte retete prajituri:

Chec cu visine

Tarta cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca