Tort de migdale si frisca

Albusurile se bat cat mai tare si se amesteca in ele, pe rand, zaharul, migdalele macinate si curmalele taiate fin (julien). Amestecul trebuie facut r

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 albusuri
  • 270 g zahar pudra
  • 270 g migdale
  • 270 g curmale
  • Garnitura:
  • frisca

Mod de preparare

Albusurile se bat cat mai tare si se amesteca in ele, pe rand, zaharul, migdalele macinate si curmalele taiate fin (julien). Amestecul trebuie facut repede si usor, pentru ca albusurile sa nu-si lase apa.

Se unge forma de tort cu un unt in care se toarna compozitia. Este mai buna o forma de budinca cu gol la mijloc. Se coace 25-30 min, la cuptor potrivit.

Trebuie sa se coaca uniform si peste tot, de aceea este buna forma colac. Se scoate din forma imediat si se lasa sa se raceasca.

Se aseaza pe farfurie si se garniseste numai cu frisca. Se umple si golul din mijlocul tortului tot cu frisca.
Pofta buna!

Alte retete prajituri:

Chec cu visine

Tarta cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...