Tort de napolitane cu mousse de cafea si nuci

Tortul de napolitane cu mousse de cafea si nuci este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zile de nastere sau alte sarbatori.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 4 ouă
  • 250 grame zahăr tos
  • 200 grame miez de nucă măcinată
  • 3 linguri pesmet
  • 1 pachet de foi de napolitane gata preparate (din care este necesară numai o treime)
  • Pentru cremă:
  • 250 grame margarină
  • 250 grame zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 3 linguri de cafea neagră tare
  • 1 lingură cafea măcinată (sau ness)
  • Pentru glazura:
  • o mână de miez de nucă prăjită
  • tăiată bucati mai mari sau pisata cu facaletul

Mod de preparare

Intai se separa albusul de galbenus si albuşul se bate cu un praf de sare până se obţine o spumă tare. După ce spuma s-a întărit se continuă baterea şi se înglobează treptat zahărul. Se adaugă unul câte unul gălbenuşurile de ou apoi se înglobează cu mişcări lente, de jos în sus, miezul de nucă şi pesmetul.

Se tapetează fundul unei tăvi de mărime medie cu foile de napolitană, după care se acoperă cu un strat uniform de cremă cu nucă. Se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (cca 180°C) şi se coace circa 20 minute. Se poate verifica dacă s-a copt prin testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor, după care se aşteaptă să se răcească complet. In acest timp se amestecă bine margarina moale cu zahărul pudră şi se adaugă gălbenuşul de ou. Se încorporează şi cele două tipuri de cafea, apoi această cremă se adaugă peste cealaltă care a fost la cuptor. Se presară cu nuca prăjită şi tocată bucaţi mai mari şi se lasă să se întărească.


Tortul se taie cu cuţit înmuiat în apă fierbinte pentru a obţine felii uniforme.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Shaorma cu piept de pui

Am gasit niste lipii la supermarket si nu am rezistat tentatiei de a le cumpara, gandindu-ma ca o sa fac eu ceva cu ele...iar...

Shaorma cu piept de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca