Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, sarea si romul pana ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga apoi pesmetul, nuca, zaharul vanilat,
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, sarea si romul pana ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga apoi pesmetul, nuca, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, ciocolata si se amesteca bine. In compozitie se introduc apoi usor albusurile batute spuma. Se unge o forma de tort cu unt, se toarna compozitia in ea si se introduce in cuptor. Dupa ce tortul s-a copt, se scoate, se lasa la racit si se taie in doua, pe orizontala. Se pune apoi la mijloc o crema de ciocolata si se imbraca tortul in crema.
Se serveste imediat.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers
Tiramisu
Ciocolata de casa
Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofuOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj