Tort de nuci la rece

Ca sa fie mai gustos, tortul de nuci la rece se face cu doua zile inainte si se tine la frigider.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 200 ml apa sau
  • lapte
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 500 g nuci prajite si macinate. Crema:
  • 100 ml apa sau lapte
  • 15 linguri de zahar
  • 100 g cacao
  • 2 linguri de zeamil sau
  • faina
  • 500 g unt
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Pentru tortul de nuci la rece se fierbe laptele cu zaharul, cacaoa si zeamilul cateva minute, se ia de pe foc, apoi se incorporeaza incet untul; daca se taie, se adauga ouale si se mai da putin pe foc pana isi revine. Cand se raceste, cu ajutorul unui cutit, se orneaza pe deasupra cu frisca cu alune, migdale, portocale si banane. Ca sa fie mai gustos, se face cu doua zile inainte si se tine la frigider.


Tortul de nuci la rece se serveste ornat cu frisca,cu alune, migdale, portocale si banane.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos