Blatul: Se bat albusurile cu zaharul sl cacaua pana se intaresc. Se adauga pesmetul; apoi nucile. Se amesteca compoziti
Blatul:
Se bat albusurile cu zaharul sl cacaua pana se intaresc. Se adauga pesmetul; apoi nucile. Se amesteca compozitia usor si se toarna intr-o tava unsa, dreptunghiulara. Se coace la foc slab. Se rastoarna blatul pe fund de lemn, se lasa sa se raceasca, apoi se taie orizontal in doua.
Crema :
Se amesteca crema de castane bine cu untul frecat spuma. Separat se prepara un sirop din zahar si vanilie la care se adauga cacaua, amestecandu-se impreuna pe foc si apoi cate putin galbenusurile, frecand mereu cu lingura de lemn. Cand crema s-a racit se incorporeaza in compozitia de castane amestecata cu untul. Se pune unul din blaturi pe un platou de aceeasi forma; se asterne deasupra jumatate din crema.
Se asaza celalalt blat deasupra si se imbraca apoi tot tortul cu restul de crema. Se garniseste cu frisca si se da la rece.
Este bine sa se prepare cu o zi inainte de a fi servit
Alte retete:
Tort de ciocolata cu nuci
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase