Se spala orezul, se alege, se scurge, apoi se caleste in unt, se stinge cu 200 ml apa si 500 ml lapte. Se sareaza si se fierbe pana scade tot lichidul
Se spala orezul, se alege, se scurge, apoi se caleste in unt, se stinge cu 200 ml apa si 500 ml lapte. Se sareaza si se fierbe pana scade tot lichidul. Se adauga stafidele curatate si spalate, precum si coaja rasa de lamaie. Se amesteca zaharul si zeama de lamaie. Orezul se lasa sa se raceasca. Jumatate din cantitatea de frisca se bate spuma tare. Gelatina se pune intr-o cratita pe foc mic cu laptele ramas si se amesteca continuu pana se dizolva. Gelatina, neintarita inca, se amesteca cu orezul racit, se adauga frisca batuta se amesteca usor. Blatul de piscot se asaza in forma rotunda de tort, se inchide si se umple cu compozitia de orez care se niveleaza, se acopera cu folie si se pune la frigider, cel putin o jumatate de zi. Inainte de servire, forma de tort se forteaza putin cu un cutit ca sa-l elibereze si se pune pe o farfurie prin alunecare, cu plita formei cu tot, se orneaza cu stafide si cu frisca batuta ( din cantitatea ramasa). Se stropeste cu sirop de zmeura si se taie felii.
Alte torturi recomandate
Tiramisu
Diplomat
Torturi cu capsuni
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa