Tort de pandispan cu crema de castane

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul vanilat bine de tot pana se obtine o crema, iar volumul lor a crescut de 2-3 ori. Se adauga taina, se mai ames

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • Siropul:
  • 1 pahar apa
  • 150 g zahar
  • 2 linguri rom
  • Crema:
  • 1 kg piure de castane
  • 250 g unt
  • 150 ml sirop concentrat
  • Glazura:
  • crema de castane
  • Garnitura:
  • frisca
  • crema

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul vanilat bine de tot pana se obtine o crema, iar volumul lor a crescut de 2-3 ori. Se adauga taina, se mai amesteca putin, apoi se toarna compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit o ora.

Blatul de pandispan se taie orizontal in doua, se insiropeaza ca orice tort si se umple cu crema de

castane.

Crema. Piureul se anesteca cu untul frecat spuma si siropul concentrat. Se imbraca tot tortul cu crema si se orneaza cu frisca sau tot cu crema.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Prajitura olandeza cu fructe mere

Clatite cu mere si nuci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii