Tort de pandispan cu crema de castane

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul vanilat bine de tot pana se obtine o crema, iar volumul lor a crescut de 2-3 ori. Se adauga taina, se mai ames

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • Siropul:
  • 1 pahar apa
  • 150 g zahar
  • 2 linguri rom
  • Crema:
  • 1 kg piure de castane
  • 250 g unt
  • 150 ml sirop concentrat
  • Glazura:
  • crema de castane
  • Garnitura:
  • frisca
  • crema

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul vanilat bine de tot pana se obtine o crema, iar volumul lor a crescut de 2-3 ori. Se adauga taina, se mai amesteca putin, apoi se toarna compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit o ora.

Blatul de pandispan se taie orizontal in doua, se insiropeaza ca orice tort si se umple cu crema de

castane.

Crema. Piureul se anesteca cu untul frecat spuma si siropul concentrat. Se imbraca tot tortul cu crema si se orneaza cu frisca sau tot cu crema.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Prajitura olandeza cu fructe mere

Clatite cu mere si nuci

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii