Tort de piersici cu ciocolata

Se scurge compotul si fructele se taie cuburi. Gelatina se dizolva in apa rece. Frisca lichida se bate, piersica se taie felii si se stropeste cu suc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 blat de cacao
  • 4 foi de gelatina
  • 850 ml compot de piersici
  • 75 gr stafide
  • 250 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar
  • 30 ml suc de lamaie
  • 600 ml frisca
  • 1 piersica
  • 25 gr ciocolata amaruie
  • 20 gr cacao

Mod de preparare

Se scurge compotul si fructele se taie cuburi. Gelatina se dizolva in apa rece. Frisca lichida se bate, piersica se taie felii si se stropeste cu suc de lamaie. Branza de vaci se amesteca impreuna cu zaharul si putin suc de lamaie. Se inglobeaza gelatina dizolvata, stafidele si cuburile de piersica si se lasa la racit 30 de minute. Cand crema incepe sa se lege, se inglobeaza 400 ml frisca batuta. Foile de blat se insiropeaza cu compotul si se asaza alernativ un strat de crema. Se da la rece 3 ore.
Tortul se acopera cu 200 ml frisca si se decoreaza cu felii de piersica, ciocolata topita si cacao.

Alte retete de dulciuri:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort diplomat

Prajitura alba ca zapada

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...