Tort de portocale "Capsa"

Blatul Zaharul cu ouale se bat cu telul pe foc slab sau in bain marie. Dupa ce s-a batut bine compozitia si s-a racit se adauga putina coaja rasa de p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 250 g zahar
  • 8 oua
  • 1 portocala
  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • culoare rosie alimentara
  • Crema
  • 250 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • apa cat volumul galbenusurilor
  • 250 g unt
  • 1 portocala
  • culoare rosie
  • sare de lamaie
  • Garnitura
  • mandarine ate date prin zahar izat sau trase in fondant si de portocale

Mod de preparare

Blatul

Zaharul cu ouale se bat cu telul pe foc slab sau in bain marie. Dupa ce s-a batut bine compozitia si s-a racit se adauga putina coaja rasa de portocala si putina culoare

rosie alimentara.

Se adauga faina si untul topit. Compozitia se coace in doua forme.

Blaturile coapte se umplu cu de portocale.

.

Se amesteca zaharul cu galbenusurile si apa. Se pune compozitia pe foc slab, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund. Cand este gata sa fiarba se da jos de

pe foc si se trece printr-o sita. Cand s-a racit se adauga untul inmuiat putin. Portocala se rade pe zahar, se dizolva in putina zeama de portocala si se adauga de unt, de asemenea si putina culoare rosie si foarte putina sare de lamaie topita.

Cu aceasta se umple si se acopera tortul deasupra si imprejur.
Decoram cu mandarine ate sau trase in fondant si putin din aceasta de unt si portocale.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa