Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau pentru orice ocazie festiva. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, zeama de lamaie, coaja de portocala rasa, sare, unt, portocala si vanilie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 130g faina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru crema:
  • 250g zahar
  • 6 galbenusuri
  • apa cat volumul galbenusurilor
  • 200g unt
  • 1 portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Sarbatorile de iarna au o semnificatie deosebita in viata mea si de acestea se leaga cele mai semnificativele amintiri. Imi amintesc cu drag de toate dulciurile facute de mama cu ocazia sarbatorilor de iarna si mai ales de tortul copilariei mele, tortul de portocale. Acum, retraiesc bucuria sarbatorilor alaturi de fiica mea si incerc sa-i insuflu semnificatia sarbatorilor si magia acestor evenimente. De asemenea, reteta copilariei mele a devenit si reteta copilariei ei. Sa vedem cum se prepara acest minunat tort.

Prepararea blatului:

Zaharul, ouale intregi si sarea se bat in baie de aburi pana ce compozitia devine spumoasa si se umfla. Se rodoca de pe foc si se bate in continuare pana ce se raceste. Se adauga, amestecandu-se usor, albusul, faina, coaja de portocala si zeama de lamaie. Trebuie foarte multa grija sa nu se lase compozitia. Se coace la foc potrivit in forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Prepararea cremei:

Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga putin cate putin apa si vanilie taiata fin. Se fierbe in baie de aburi, la foc slab, amestecand continuu sa nu se prinda. Se ridica de pe foc si se mai amesteca din cand in cand, pana se raceste. Se adauga zeama de lamaie, zeama si coaja de portocala. Separat se freaca spuma untul, apoi se amesteca cu crema de mai sus pusa putin cate putin si amestecata bine, pana se omogenizeaza complet.

Blatul se taie in trei foi, care se ung cu crema de mai sus. Se orneaza cu frisca si portocale/fructe.


Tortul de portocale cu crema e mai gustos daca doua foi se unesc cu gem de portocale si se glaseaza cu serbet de portocale.

Aceasta reteta a fost propusa de Hainarosie Iuliana Maria pentru concursul media-content.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

In bucataria frantuzeasca, Quiche Lorraine este un preparat gustos pe baza de oua, smantana, bacon si branza invelite intr-o...

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca