Tort de portocale delicios

Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care nu trebuie frecata deoare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar bucati
  • coaja unei portocale
  • 150 g unt
  • 6 galbenusuri rascoapte
  • 8 galbenusuri crude
  • zeama unei lamai
  • 80 g faina
  • 4 albusuri
  • Umplutura:
  • 1 felie de cozonac uscat
  • 2-3 linguri de sirop
  • 1 lingura Curasao sau rom
  • 1 lingura marmelada de caise
  • 1 lingura dulceata portocale
  • Glazura:
  • 250 g zahar
  • 2 albusuri
  • zahar pentru ars

Mod de preparare

Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care nu trebuie frecata deoarece este amara) si se piseaza.

Se feaca untul spuma cu zaharul pisat si galbenusurile rascoapte trecute prin sita. Se adauga galbenusurile crude pe rand, zeama de lamaie strecurata, faina si putina coaja de portocala.

La urma se adauga albusurile batute spuma. Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, timp de ora.

Se taie blatul in doua si se pune la mijloc umplutura.

Daca nu avem zahar bucati se rade coaja de portocale in zaharul tos cu care se freaca untul spuma.

Umplutura. Se inmoaie felia de cozonac uscat in sirop, curasao sau rom si apoi se freaca bine pana se face ca o crema.

Se adauga marmelada de caise si dulceata de

portocale taiata marunt. Se amesteca totul impreuna si se mai adauga sirop daca este nevoie, pentru consistenta umpluturii.

Se glaseaza tortul cu glazura de zahar ars.

Glazura. Zaharul pisat se da prin sita, se amesteca cu albusurile 45 min, apoi se adauga atata zahar ars cat sa capete o culoare galbena.

Se toarna imediat glazura peste tort, potrivind-o egal de groasa. Se poate prepara si glazura de zahar ars fiert: se inmoaie 300 g zahar in apa si se fierbe intr-o craticioara, amestecand continuu pana devine galben deschis. Imediat se toarna glazura peste tort potrivind-o in strat de grosime egala.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert - Strudele de post cu mere

Cand vreau ceva dulce, rapid si mai ales de post mereu fac strudele cu mere. Zahar brun, zahar bourbon si scortisoara si e...

Desert - Strudele de post cu mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca