Tort de portocale Pansy

Va recomandam un delicios tort cu portocale. Este atat de "light" incat sigur te va ispiti sa il incerci. Se procedeaza astfel: Cele 6

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • zeama de l portocala
  • 250 ml apa
  • 1/4 baton vanilie
  • Pentru crema:
  • 5 oua
  • 5 foi de gelatina
  • 250 g zahar
  • 500 g frisca
  • 2 linguri coaja zaharisita de portocala (esentiala )
  • esenta de rom (ca sa nu spun 50 ml rom
  • ca asa era in reteta mamei)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru glazura de jeleu:
  • 250 ml suc natual de portocale
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina Ruf (sau 3 foi de gelatina )
  • 5 l frisca

Mod de preparare

Va recomandam un delicios tort cu portocale. Este atat de "light" incat sigur te va ispiti sa il incerci.

Se procedeaza astfel:

Cele 6 abusuri se bat spuma,apoi se adauga zaharul praf in ploaie si se bat impreuna pana se intareste compozitia.

Se adauga pe rand galbenusurile, coaja de portocala si faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt.

Forma de copt se imbraca cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat, dupa care se da la cuptorul incins la 250 grade, timp de 10 minute. Apoi se scade temperatura la 200 grade pentru alte 10-15 minute, pana aluatul se desprinde de margini.

Crema se face la bain marie: cele 5 oua amestecate cu zaharul si gelatina (inmuiata in prealabil vreo 10 minute in apa ) se fierb, amestecand continuu, pana ce se leaga crema, lingura ramanand glasata.

Se adauga coaja de portocale zaharisita, (daca nu aveti, cu o zi inainte, taiati cu cutitul de legume coaja de portocala, numai partea portocalie, taiati-o patratele, amestecati-o cu zahar si lasati-o asa pana a doua zi), iar dupa ce crema s-a racit se adauga frisca batuta si romul.

Pentru sirop se fierbe zaharul cu apa si vanilia pana ce se leaga siropul. La sfarsit se adauga zeama de porocale si se da la rece.

Asamblarea tortei:

Blatul, dupa ce sa racit se taie in 3, se insiropeaza cu sirop si se unge cu crema fiecare.

Peste ultimul strat de crema se adauga glazura de jeleu facuta conform indicatiilor de pe plicul de gelatina: din 250 ml suc, 3-4 linguri de zahar si binenteles gelatina.

Se lasa la rece sa se intareasca glazura, apoi se orneaza lateralele cu frisca. Reteta Tort de portocale Pansy a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro

Alte retete cu portocale gasiti aici:

Muffins cu portocale si ciocolata,

Prajitura de post cu crema de portocale,

Tort cu portocale

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu visine

simplu si bun,alaturi de o cafea sau o cana de lapte...imaginile finale nu sunt prea luminoase pentru ca a fost foarte...

Prajitura cu visine
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii