Tort de portocale si frisca

Se taie marunt migdalele. Se prepara un sirop din zeama portocalelor cu zaharul pana se leaga bine si se ingroasa. Siropul rece se adauga peste migdal

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 280 g migdale curatate
  • 2 portocale
  • 280 g zahar
  • 10 galbenusuri
  • 6 bucati zahar
  • 6 albusuri
  • 2 linguri pesmet
  • Glazura - frisca

Mod de preparare

Se taie marunt migdalele. Se prepara un sirop din zeama portocalelor cu zaharul pana se leaga bine si se ingroasa. Siropul rece se adauga peste migdale.

Se mai amesteca cu galbenusurile pe rand si zaharul frecat pe coaja portocalelor.

Se freaca o ora. Se adauga apoi albusurile spuma si pesmetul.

Se coace 45 min intr-o forma de tort unsa, la foc potrivit.
Rece se garniseste dupa plac

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa