Tort de portocale si migdale

Blatul. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga migdalele, albusurile batute spuma, zeama si coaja rasa de la o portocala. Se unge forma de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g migdale macinate
  • 1 portocala mare
  • Crema:
  • 3-4 galbenusuri
  • 200 g unt
  • coaja de portocala
  • sirop (125 g zahar
  • 2-3 linguri apa)

Mod de preparare

Blatul. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga migdalele, albusurile batute spuma, zeama si coaja rasa de la o portocala.

Se unge forma de tort, se pune compozitia si se coace la cuptor o ora. Se taie apoi blatul si se umple si se acopera cu crema.

Crema. Se prepara un sirop din zahar si apa. Se adauga coaja de portocala rasa, se acopera si se lasa putin.

Separat se freaca galbenusurile si se toarna incet siropul.

Se freaca untul la care se adauga putin cate putin crema. Se freaca impreuna pana ce compozitia devine spumoasa.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa