Tort de portocale simplu

Se rade coaja de portocala peste zahar, dupa care se freaca galbenusurile 30 min cu zaharul. Pesmetul fin cernut se inmoaie cu zeama de la o portocal

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 galbenusuri
  • 175 g zahar pudra
  • 4 albusuri
  • 2 linguri rase pesmet
  • 1 portocala
  • putina faina
  • Garnitura:
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se rade coaja de portocala peste zahar, dupa care se freaca galbenusurile 30 min cu zaharul. Pesmetul fin cernut se inmoaie cu zeama de la o portocala si se adauga la

compozitie.

Albusurile bine batute se amesteca usor cu compozitia si se toarna in forma pregatita din vreme, unsa cu unt si presarata cu faina.

Se coace la foc potrivit. Se cerne deasupra zahar vanilat.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa