Tort de portocale simplu

Se rade coaja de portocala peste zahar, dupa care se freaca galbenusurile 30 min cu zaharul. Pesmetul fin cernut se inmoaie cu zeama de la o portocal

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 galbenusuri
  • 175 g zahar pudra
  • 4 albusuri
  • 2 linguri rase pesmet
  • 1 portocala
  • putina faina
  • Garnitura:
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se rade coaja de portocala peste zahar, dupa care se freaca galbenusurile 30 min cu zaharul. Pesmetul fin cernut se inmoaie cu zeama de la o portocala si se adauga la

compozitie.

Albusurile bine batute se amesteca usor cu compozitia si se toarna in forma pregatita din vreme, unsa cu unt si presarata cu faina.

Se coace la foc potrivit. Se cerne deasupra zahar vanilat.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...