Tort de post

Tortul de post este o reteta de post delicioasa, un tort festiv de post mai bine spus, delicios. Poate fi pregatit in orice zi a postului sau pentru ocaziile festive din aceasta perioada.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT DE CACAO (este de fapt o negresa fara dulceata si fara nuci):
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa
  • 1 plic praf de copt sau amoniac
  • esente de care vreti
  • cacao
  • faina cat cuprinde sa fie aluatul moicalut;
  • BLAT DE MERE:
  • tot pentru 2 foi in 2 tavi
  • daca faceti intr-o tava
  • iese mai gros si-l puteti felia:
  • 150 gr zahar
  • 400 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 50-100 gr nuci macinate
  • 4 mere rase
  • praf de copt sau amoniac pentru crestere
  • faina cat cuprinde.
  • CREMA DE CARAMEL:
  • o cana cu zahar
  • 500 ml apa
  • 5 linguri pline cu faina
  • jumatate pachet margarina
  • cacao
  • esenta de rom
  • CREMA DE PIERSICI:
  • 1400 ml suc de piersici
  • 3 plicuri de budinca
  • eu am avut 2 de vanilie si una caramel
  • 9 linguri pline cu zahar
  • 4 linguri de Gustin
  • eu nu am pus si mi-a parut rau
  • 1 pachet cu margarina

Mod de preparare

BLATUL DE CACAO:

1. Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia.

2. Apoi se adauga faina, cacaoa, esentele si amoniacul

3. Se tapeteaza tava, in cazul meu tavile, se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii

BLATUL DE MERE:

1. Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita...si se amesteca

2. Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta

3. Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata.

4. Apoi faina, amidonul si esenta de care vreti.

5. Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care l-am pus, iar in 2 tavi, iar la cuptor, iar cu scobitoarea...si tot asa.

CREMA DE CARAMEL:

1. Se caramelizeaza zaharul

2. Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot

3. Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte, iar atentie la procedeu, si se da pe foc mic.

4. Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele

CREMA DE PIERSICI:

1. Se pune la fiert sucul cu budinca, amidonul si zaharul

2. Cand compozitia s-a racit, adaugam margarina cubulete

MONTAREA tortului de post:

4

1. blat de cacao insiropat

2. crema de piersici

3. blat de mere, insiropat cu sirop de rom, normal

4. crema caramel


Pofta buna! Reteta tortului de post a fost propusa pe forum de alina-lili

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa